Onze tips voor een royaal (Paas)weekend

Het voorjaar in Deventer heeft iets magisch. Zijn het de bomen op de Brink die weer tot bloei komen, de terrassen die bij de eerste zonnestraal per direct druk bezocht worden, de vrolijk fluitende vogeltjes in een van Nederlands oudste steden of gewoonweg de dagen die lengen?
De ontluikende lente is heerlijk. En vooral als je in Deventer bent! Aankomende tijd kun je weer genieten van vele evenementen. Want in Deventer is altijd iets te beleven! We zetten de leukste tips voor de maand maart op een rijtje.

Goede Vrijdag Markt in Deventer

De markt in Deventer kent, net als in andere Hanzesteden, een lange geschiedenis. Elke vrijdag en zaterdag vind je de markt op de Brink in Deventer. Daarnaast is er ieder jaar nog een populaire markt in Deventer: de Goede Vrijdag Markt. Traditiegetrouw vindt deze markt plaats op de vrijdag voor Pasen. In 2024 is dat op vrijdag 29 maart, van 8.00u tot 16.00u. De Goede Vrijdag Markt is op de Brink, in de Keizerstraat en de Zandpoort. Je kunt je urenlang vermaken, voordelig inkopen doen, geinige spulletjes vinden en genieten van al het moois dat Deventer je te bieden heeft. Dat beperkt zich niet alleen tot de vele marktkraampjes; juist de entourage en faciliteiten rondom de Goede Vrijdag Markt maken dit traditionele evenement tot een ware happening.

Waar lunchen tijdens de Goede Vrijdag Markt in Deventer?

Lunchen, koffiedrinken of even uitrusten met een welverdiend drankje tijdens de Goede Vrijdag Markt in Deventer; dat doe je natuurlijk bij hotel-grand café Royal. Dat kan voor een cappuccino of latte met een stukje appeltaart, een royale tosti of kroketjes op brood met (extra!) mosterd of een lekkere maaltijdsalade, met biefstukpuntjes of gamba’s. Vegetarisch lunchen of gewoon een klein snackje eten tijdens je bezoek aan de Goede Vrijdag Markt in Deventer? Alles is mogelijk.

Check onze royale lunch- en borrelkaart

Maak er een weekendje Deventer van!

Bezoek je Deventer voor de Goede Vrijdagmarkt en kun je geen genoeg krijgen van ons gezellige stadje? Boek dan een hotelkamer bij Royal. We beschikken over 1- en 2 persoonskamers, maar kom je met vrienden of familie, of met het hele gezin? Dan is de ruime familiekamer wellicht iets voor jullie. Alle hotelovernachtingen zijn inclusief een royaal ontbijt in ons sfeervolle restaurant. Zo kun je na een heerlijke nachtrust je bezoek aan Deventer verder voortzetten.
Op zaterdag 30 maart kun je weer lekker verder snuffelen. Dit keer op het andere plein in Deventer; het grote Kerkhof. Hier vindt de (H)eerlijke Hanzemarkt plaats. Beleef en ervaar ambachten en proef streekproducten uit Deventer en omstreken. De (H)eerlijke Hanzemarkt is geopend van 10.00u tot 16.00u. Vanaf Royal is het korte wandeling van circa 5-10 minuutjes door de steegjes naar het Grote Kerkhof. Het ligt er natuurlijk maar net aan of je onderweg een of meerdere van de winkeltjes en boetiekjes bezoekt.

Dineren in Deventer tijdens het Paasweekend

Zin in een lekkere maaltijd na je dagje shoppen in Deventer? Bij Royal ben je van harte welkom voor een uitgebreide maaltijd. Of je nu voor vis, vlees of vega gaat; bij Royal eet je royaal, maar wel tegen een zacht prijsje. Kun je niet kiezen tussen vlees, vis of vegetarische gerechten? Ga dan voor een combinatie van (voor)gerechten – ook leuk om samen te delen! – of de Surf&Turf. Voor de kleine gasten hebben we kindermenuutjes. Nieuwsgierig geworden? Bekijk dan onze royale dinerkaart. Speciale wensen of alvast reserveren? Dan kan eenvoudig online.

Overnacht je tijdens Pasen bij Royal in Deventer? Dan is het absoluut de moeite waard om op zondag te snuffelen op de Grote Paasbrocante aan de IJssel. Liever meer actie in de tent? Op tien minuutjes fietsafstand – of neem buslijn 2 – kun je terecht op de Deventer Paaskermis.

Bezoek de Goede Vrijdag Markt of breng je de Paasdagen in Deventer door? Reserveer dan alvast een tafeltje in ons restaurant; dan ben je verzekerd van een plekje. Ook je hotelkamer reserveer je eenvoudig online. Speciale (eet)wensen of moeten we ergens rekening mee houden? Gastvrijheid staat bij ons zeer hoog in het vaandel, dus geef gerust door hoe we jouw verblijf of etentje tot het perfecte uitje kunnen maken.