Faciliteiten rondom Hotel Royal

FACILITEITEN RONDOM ONS HOTEL

Vorstelijk verblijven te midden van kunst, cultuur, entertainment en exclusieve winkeltjes.

Deventer is naast Maastricht de meest gevarieerde winkelstad van Nederland en ondanks de crisis blijft Deventer een top-winkelstad met prachtige evenementen in een historisch decor. Hotel Royal ligt precies midden in het focuspunt van al die heerlijke elementen. Met slechts een paar passen bent u in de gezellige steegjes met exclusieve shops, historie, kunst, intieme hofjes, gezellige terrassen en de intimiteit van een middeleeuwse stad.

Befaamde panden en musea zijn allemaal binnen een minuut gaans van Hotel Royal. Het prachtige Deventer-Koek huisje, Museum De Waag, de Deventer Schouwburg, Het Burger Weeshuis, de Deventer-toren met de kapitale Lebuïnuskerk, Theater Bouwkunde, het uitnodigende Deventer-IJsselfront, de hoog op de berg gelegen Deventer Bergkerk, het wordt bijna teveel om op te noemen.

Alle deze bezienswaardigheden liggen onder handbereik van Hotel Royal. Vanzelfsprekend kunnen wij u wegwijs maken in het royale aanbod van winkels, shops, boutiques, kunstnijverheid ateliers en historische bezienswaardigheden. In de hal van ons hotel en op de balie is altijd stadsinformatie aanwezig.

Wat wij u zeker niet willen onthouden is dat schuin tegenover ons hotel de bekende Walstraat gelegen is. De straat die een prominente rol speelt in het jaarlijkse Dickens-festival.

En wat dacht u van ‘De Brink’ zelf !? het grootste en mooiste plein van Nederland. Wanneer u verblijft in Hotel Royal dan ‘woont u daar gewoon even’ . Het is allemaal mogelijk en u bent van harte welkom!

OPENBAAR VERVOER, LEKKER DICHTBIJ:

Station Deventer (Trein & Bus): In bijna een rechte lijn, slechts De Keizerstraat doorlopend, ligt het bus- en treinstation van de stad. Binnen 7 minuten heeft u directe verbindingen naar alle grote knooppunten.
Taxi: De taxi-standplaatsen zijn te vinden voor het Station Deventer. Alle taxi’s kunnen wij voor u oproepen en zij kunnen u – pal voor ons hotel – rustig afzetten of ophalen. Bij evenementen en marktdagen is de afstand iets groter. Uiteraard bieden wij zoveel mogelijk hulp bij uw incheck of bij vertrek uit ons hotel.

PARKEREN, DAG EN NACHT:

Hotel Royal ligt vlak bij de City-parking, een 24-uurs parkeergarage met een aantrekkelijk parkeertarief. Iets verder is de parkeergarage onder het Boreel-complex. Ook 24-uur geopend, veilig, groot en beslist niet duur. Als derde parkeermogelijkheid is wellicht de parkeergarage onder de Wilhelminabrug een oplossing, 24-uur geopend en dicht bij de Brink gelegen.

TRIPJES OVER DE IJSSEL, DOOR DEVENTER OF DOOR HET SALLANDSE LAND:

In ons hotel liggen de toeristische brochures en informatiefolders uitnodigend voor onze gasten klaar. Wij vullen met plezier uw vragen in met onze (bescheiden) kennis van bezienswaardigheden, mogelijkheden en uitdagingen in en rondom Deventer. Het VVV kantoor – uw beste informatiebron – is gehuisvest in de prachtige Deventer Waag, ook gelegen aan de Brink, slechts twee minuten lopend van uw Hotel.
Wij overdrijven echt niet om te stellen dat ons hotel u heerlijk laat genieten van gastvrijheid, lekker eten, ontspannen nachtrust (met stadse achtergrond geluiden) en een fijne stad.

Meer informatie over Parkeren in Deventer

Deventer heeft een uitgebreid aanbod aan verschillende parkeerplaatsen en parkeergarages waar u kunt parkeren. Hieronder vindt u een overzicht van parkeergelegenheden in het centrum.

Een plattegrond met alle parkeerplaatsen/-garages vindt u hier.
Een folder betreffende parkeren in Deventer van de Gemeente Deventer vindt u hier.

 

Contactgegevens

Hotel Royal BV
Brink 94, 7411 BZ
Deventer, The Netherlands
Tel. +31 (0)570-611 880
Email royal@royal-deventer.nl