Royals tips voor een feestelijk weekend

Zaterdag 27 april is het Koningsdag. Deze feestdag past helemaal bij Royal Deventer; wij zijn dol op kroontjes én op oranje. Maar dat moge duidelijk zijn, gezien onze naam én ons logo. Kom jij Koningsdag (of Koningsnacht) vieren in Deventer? Dan zetten we de beste tips voor je op een rijtje. En kom je tussen de festiviteiten door bij ons voor een lekker hapje en drankje? Of boek je hotelovernachting tijdens het Koningsweekend; dan kun je doorfeesten zonder zorgen. Lekker relaxed!

Koningsdag begint in Deventer met Koningsnacht

Vier Koningsnacht op de Brink Deventer, met fantastische DJ-acts van Onderkoffer, Sgt. Friendly, Bizzey, Giocatori en Rhandy Bishop. Dat wordt feesten van 18.00u tot 00.00u! Kom je na de party lekker slapen bij Royal? Reserveer dan alvast je kamer.

slapen in Deventer Royal

Koningsdag: activiteiten voor de kids in Deventer

Hebben jouw kinderen al uitgezocht wat ze willen verkopen op de kleedjesmarkt in Deventer? Deze Koningsdag duurt de kleedjesmarkt langer dan voorgaande jaren; namelijk van 9.00u tot 17.00u. Je vindt de kleedjesmarkt op ons buur-plein, het Grote Kerkhof en langs de IJssel, aan de Wellekade. Reserveren voor het Grote Kerkhof is verplicht en kost €3,50. Reserveren voor de Wellekade hoeft niet en is gratis. Tussendoor vinden er Koninklijk gezellige activiteiten plaats, met vrolijke muziek voor de kids (en volwassenen) en een animatieprogramma mét ballonfiguren. Meer info over de kleedjesmarkt op Koningsdag en het maken van een reservering kan hier.

Zo’n dagje verkopen in de buitenlucht maakt hongerig. Kom daarom na afloop een lekker hapje eten bij Royal. Kinderen zijn bij ons van harte welkom en natuurlijk serveren we speciale kindermenu’s aan onze kleine gasten.

Koningsfestival 2024 op de Brink Deventer

Op zaterdag 27 april verandert de Brink vanaf 15.00u in een spetterend festivalterrein, want het Koningsfestival barst los! Geniet van de heerlijke meezingers van  tribute bands die ABBA, Creedence Clearwater Revival en André Hazes voor je spelen. Dans en feest op de muziek van de ultieme partyband The Daredevils en laat je aangenaam verrassen door vele DJ sets.

Feesten op een lege maag? Geen goed idee, toch?! Kom bij ons voorafgaand aan het festival stevig lunchen, las een pauze in voor een goede avondmaaltijd of rust uit met een drankje en borrelsnacks. Reserveer hier alvast je tafeltje bij Royal.

Wist je dat…? Lunchen bij Royal Deventer is niet prijzig. Voor minder dan €10 kun je uitgebreid lunchen in Deventer, met heerlijk uitzicht op de Brink! 

Koningsdag in Deventer bezoeken

Tijdens Koningsdag (of Koningsnacht) hotel-grand café Royal jouw perfecte uitvalsbasis. Op (5 minuten) loopafstand van het bus- en treinstation van Deventer, gesitueerd op hét uitgaansplein van Deventer – de Brink – en omringd door de vele winkels, horeca en festiviteiten, is Royal jouw rustplek. Ontbijt, lunch en diner staan voor je klaar. Of boek een hotelkamer, zodat je gedurende de hele Koningsdag een fijn plekje hebt waar je je aankopen kunt neerleggen, even kunt opfrissen en van outfit kunt wisselen voor het Koningsfestival.

Doorfeesten tot diep in de nacht is geen probleem. Je krijgt een sleutelpasje, waarmee je de gehele dag en nacht jouw hotelkamer in en uit kunt wandelen. En na een welverdiende nachtrust wacht een Royaal ontbijt op je. (Of lunch, mocht je lekker willen uitslapen!)